KANOVAREN

Kanovaren op de Lot staat voor een dag vol plezier. Het is een rustige rivier met leuke stroomversnellingen. Er zijn drie routes beschikbaar, twee van 10 en één 20 km. De start van de tocht is in Entraygues of Vieillevie, beide niet ver van de camping.

DSC_0449_edited.jpg
wandelen3.jpg

WANDELEN & FIETSEN

Direct vanaf de camping beginnen verschillende wandelingen. Eén die je zeker moet doen is naar La Vinzelle, een pittoresk dorpje op een rots met een panoramisch uitzicht. Pauzeer op de top voor een (gereserveerde) lunch of een drankje bij de Auberge voor je weer aan de afdaling begint.

Voor wie graag fietst zijn er redelijk vlakke routes langs de Lot en langs de Dourdou, een zijrivier. Voor degene die niet bang is om wat meer te klimmen zijn de mogelijkheden onbeperkt. Eindeloze kleine wegen, met soms leuke stijgingspercentages, zonder veel verkeer en met prachtige vergezichten.

Voor uitgebreide informatie over wandel- en fietsroutes in de omgeving kun je bij ons terecht.

GOUFFRE DE PADIRAC

Als je aankomt bij deze plek zie je op het eerste ogenblik niets bijzonders, alleen een vlakte. Maar dan ineens doemt een gat op van bijna 40 meter doorsnee en 100 meter diep. Met een lift of een trap daal je vervolgens af naar de bodem. Vanaf de trappen heb je zeker het beste uitzicht en ook met kinderen zijn deze goed te doen. Eenmaal beneden wacht er een gondel die je over de ondergrondse rivier meeneemt naar de verschillende ruimtes van de grot. De indrukwekkendste ruimte van de grot is de Salle du Grand Dôme, met een plafond van wel 94 meter hoog! Reserveer kaartjes online voor een tijdsslot.

Gouffre de Padirac

ROCAMADOUR

Na Lourdes is Rocamadour de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. Rocamadour is op een indrukwekkende manier tegen een rots aangebouwd en bestaat uit drie lagen. Deze lagen reflecteren de drie klassen van de maatschappij van toen. Bovenaan de ridders in het kasteel, in het midden de geestelijken en haar kerken en onderaan de handelaars en ambachtslieden in de huizen en winkels. Deze plek staat ook bekend om haar geitenkaas en de ganzenleverpaté die in de nabije omgeving wordt gemaakt. Rocamadour valt goed te combineren met Gouffre de Padirac wat er een kwartier vandaan ligt.

Rocamadour - Pelgrim -Dorp.jpeg
Rodez.jpg

RODEZ

Rodez is een leuke stad om te bezoeken. De moeite waard is de kathedraal Notre-Dame, waar men 300 jaar aan heeft gebouwd. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Wandel daarna door het historische centrum met zijn smalle kronkelige straatjes en prachtige middeleeuwse gebouwen. In combinatie met de vele winkels en gezellige restaurants kun je hier gerust een middag doorbrengen.

0AACBE60-DB4E-489E-A737-889A4027CD37_1_2

CONQUES

Conques behoort tot een van de allermooiste middeleeuwse dorpjes van Frankrijk en is gelegen op 8km van de camping. Het ligt op een steile helling met schitterende uitzichten. Conques staat bekend vanwege haar indrukwekkende abdij Sainte-Foy en ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Ook zijn er leuke kleine winkeltjes en een paar restaurants.

F5F85624-E42C-4AB1-9879-08C67209C7F3_1_2

VIADUCT VAN MILLAU

Dit viaduct van 2460 meter over de rivier de Tarn, heeft met 343 meter de hoogste brugpeiler ter wereld. Het verbindt Clermont-Ferrand in het noorden met Béziers en Montpellier in het zuiden en is onderdeel van een belangrijke route van Parijs naar Zuid-Frankrijk. Het dal van de Tarn bij Millau was lange tijd een knelpunt in deze route omdat de Tarn alleen kon worden gepasseerd via de oude weg dwars door het centrum van Millau.

Er is een uitzichtpunt vanwaar u kunt genieten van een subliem en panoramisch uitzicht op het viaduct.

9A69C2B0-61F5-45E7-A993-DD8BA941DF97_1_2

SALLES-LA-SOURCE

Deze mooie waterval midden in het dorp is een bezoek zeker waard. Hoewel er in de zomer beduidend minder water zal stromen is een wandeling door het dorpje naar boven erg leuk.  Voor een hapje of drankje zijn er een paar restaurants en cafe's. Salles-la-Source ligt tussen Rodez en Conques en is dus goed te combineren op een dagtrip. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over het dorp en zijn oude romaanse kerk van Saint-Paul (12e eeuw). 

EA42C831-360C-4458-8859-F4194F2E5C19_1_2
 
 

Omgeving