top of page
0BAAF1C9-808C-4904-8239-C8D5CAC1650F_1_201_a.jpeg

BELCASTEL

Behalve het kasteel, is ook het plaatsje zelf absoluut de moeite waard om te bezoeken. Tegelijk met de restauratie van het kasteel, zijn ook omliggende woningen tot hun oorspronkelijke staat teruggebracht, waardoor het gehele dorp een authentieke, middeleeuwse sfeer uitdraagt. Een bezoekje aan dit bijzondere kasteel zal dan ook voelen als een reis terug in de tijd!

 

Maak op de heenweg een stop bij Point de vue- La Borie voor een adembenemend vergezicht.

Op de terugweg kun je nog stoppen bij het Kasteel van Bournazel

8BE80DB7-74DA-4F01-AD3F-F5A4E882D529_1_201_a.jpeg

GOUFFRE DE PADIRAC

Als je aankomt bij deze plek zie je op het eerste ogenblik niets bijzonders, alleen een vlakte. Maar dan ineens doemt een gat op van bijna 40 meter doorsnee en 100 meter diep. Met een lift of een trap daal je vervolgens af naar de bodem. Vanaf de trappen heb je zeker het beste uitzicht en ook met kinderen zijn deze goed te doen. Eenmaal beneden wacht er een gondel die je over de ondergrondse rivier meeneemt naar de verschillende ruimtes van de grot. De indrukwekkendste ruimte van de grot is de Salle du Grand Dôme, met een plafond van wel 94 meter hoog! Reserveer kaartjes online voor een tijdsslot.

Aangezien het best een stuk rijden is zou je een combinatie kunnen maken met een bezoek aan Rocamadour.

Gouffre de Padirac

BOZOULS

Deze unieke geologische plek "Trou de Bozouls", is een hoefijzervormige kloof van 400 meter diameter en 100 meter diep. Het is de Dourdou (het riviertje dat vlakbij de camping uitmond in de Lot) die hier duizenden jaren lang met zijn eroderende werking het kalksteen heeft uitgesleten. Er zijn 3 wandelingen uitgezet die variëren in afstand en moeilijkheid. Middels houten bruggen over de Dourdou en informatieborden onderweg ontdek je alle bijzondere plekjes van de gorge. 

Een leuke stop onderweg is The lava flow - Clapas of Thubiès!

F1015829-8CEE-43D6-804F-18C3DCD2DC8F_1_201_a.jpeg
Conques bewerkt.jpg

CONQUES

Conques behoort tot een van de allermooiste middeleeuwse dorpjes van Frankrijk en is gelegen op 8km van de camping. Het ligt op een steile helling met schitterende uitzichten. Conques staat bekend vanwege haar indrukwekkende abdij Sainte-Foy en ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Ook zijn er leuke kleine winkeltjes en een paar restaurants.

Vergeet 'Point de Vue du Bancarel' niet voor een schitterend uitzicht op het stadje. Je kan ook hier je auto even parkeren (gratis) en in 20 minuten naar Conques lopen.

F5F85624-E42C-4AB1-9879-08C67209C7F3_1_2

VIADUCT VAN MILLAU

Dit viaduct van 2460 meter over de rivier de Tarn, heeft met 343 meter de hoogste brugpeiler ter wereld. Het verbindt Clermont-Ferrand in het noorden met Béziers en Montpellier in het zuiden en is onderdeel van een belangrijke route van Parijs naar Zuid-Frankrijk. Het dal van de Tarn bij Millau was lange tijd een knelpunt in deze route omdat de Tarn alleen kon worden gepasseerd via de oude weg dwars door het centrum van Millau.

Er is een uitzichtpunt vanwaar u kunt genieten van een subliem en panoramisch uitzicht op het viaduct.

9A69C2B0-61F5-45E7-A993-DD8BA941DF97_1_2

SALLES-LA-SOURCE

Deze mooie waterval midden in het dorp is een bezoek zeker waard. Hoewel er in de zomer beduidend minder water zal stromen is een wandeling door het dorpje naar boven erg leuk. 

 

Salles-la-Source ligt tussen Rodez en Conques en is goed te combineren op een dagtrip. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over het dorp en zijn oude romaanse kerk van Saint-Paul (12e eeuw). 

EA42C831-360C-4458-8859-F4194F2E5C19_1_2

Omgeving

Gouffre de Padirac
Figeac.jpeg

FIGEAC

Figeac staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement de Lot. Het heeft de tand des tijds uitstekend doorstaan, wat zich uit in vele oude gebouwen en middeleeuwse straatjes. Er is een wandeling uitgezet waarmee je verzekerd bent dat je alle hoogtepunten hiervan ziet.

Op het Place des Ecritures kun een granieten steen vol met hiëroglyfen bewonderen, ter ere van de Franse onderzoeker Champollion, die de hiëroglyfen heeft ontcijferd. Sluit de wandeling af met een drankje op het charmante plein Place Champollion in het levendige hart van de stad.

De markt op zaterdag is ook een absolute aanrader!

Google Maps
bottom of page