top of page

Doen 

D0CC5DE1-E10B-46A2-B8E0-323DB5FA7E5F.jpeg

WANDELEN

Direct vanaf de camping beginnen verschillende wandelingen. Eén die je zeker moet doen is naar La Vinzelle, een pittoresk dorpje op een rots met een panoramisch uitzicht. De eerste 20 minuten heeft een flink stijgingspercentage, maar dan heb je ook meteen het moeilijkste deel gehad. De prachtige uitzichten, de afwisselingen qua landschap en een verfrissend beekje onderweg maken deze wandeling tot een vast ritueel voor terugkerende gasten. Geniet in La Vinzelle van een welverdiende (gereserveerde) lunch of een heerlijke ijscoupe voor je weer aan de afdaling begint.

Uitgebreide informatie over wandelroutes met QR codes, vind je in de map bij de receptie.

Wandelapps die we kunnen aanraden zijn o.a. KOMOOT en ALLTRAILS

KANOVAREN

Kanovaren op de Lot staat voor een dag vol plezier. Het is een rustige rivier met af en toe een leuke stroomversnelling. Er zijn drie routes beschikbaar, twee van 10 en één 20 km. De start van de tocht is in Entraygues of Vieillevie, beide niet ver van de camping.

Reserveer online via www.asvolt.fr of bel +33 (0)4 71 49 95 81.

DSC_0449_edited.jpg
B54F194C-1CB1-4F16-9565-1CE1BCC0CCFC.heic

FIETSEN

Voor wie graag fietst zijn er een paar redelijk vlakke routes langs de Lot en langs de Dourdou, een zijrivier. Voor degene die niet bang is om wat meer te klimmen en een elektrische fiets, racefiets of mountainbike meeneemt, zijn de mogelijkheden onbeperkt. Eindeloze kleine wegen, met soms leuke stijgingspercentages, met nauwelijks verkeer en met prachtige vergezichten.

Een elektrische fiets huren kan bij O'Bike in St. Cyprien sur Dourdou, ook bieden zij georganiseerde (elektrische) mountainbike tochten aan.

MARKTEN & BROCANTE

In de zomermaanden zijn er wekelijks diverse markten en brocantes te vinden in de omgeving. Op het bord bij de receptie vind je een overzicht van de markten. Een volledig overzicht van alle brocantes vind je op brocabrac.fr.

Niet te missen is de wekelijkse eetmarkt op woensdagavond in St. Parthem en de zaterdagmarkt in Figeac. Leuk in combinatie met een bezoek aan de stad.

De dichtstbijzijnde markt is elke zondagochtend in Grand Vabre. Er staan hier een stuk of 8 stalletjes met uitsluitend locale producten. Leuk om even te kijken en daarna een drankje te doen op het pleintje bij Hotel Solomiac.

AFDRIJVEN

De 'nationale sport' op Camping Coursavy is het zogenaamde afdrijven. Een redelijk eenvoudige, doch zeer ontspannende, bezigheid. Het recept is alsvolgt:

* Opblaasbaar item (band, flamigo, luchtbed, alpaca of soortgelijke)

* Zwemkleding

* Waterschoenen

* Zonnebrand 

* De tijd

Vervolgens: men loopt, bij voorkeur met meerdere mensen, naar het begin van de camping of 1,5 km naar St. Projet (voor de ultieme ervaring) en begeeft zich met het opgeblazen item in de rivier. Ga zitten of liggen en doe vervolgens helemaal niks meer tot je bij het eind vd camping bent aangekomen. Vergeet daar niet 'uit te stappen', er is geen ophaalservice bij de brug 2 km verderop.

Disclaimer: afdrijven is verslavend en kan blijvende luiheid veroorzaken.

BA41D826-6B5F-40A8-9206-EC5886353A24_1_201_a.jpeg
A39D216A-3472-4645-8DD6-08E3261B0BCA_1_201_a_edited.jpg

UITETEN

In een straal van 4 km van de camping zijn een aantal restaurants te vinden waar je lekker en betaalbaar kunt eten. Een overzicht met telefoonnummers vind je op het bord bij de receptie. 

Chez Marie | Grand-Vabre

Hotel Solomiac | Grand-Vabre

Grand Vabre Nature | Grand-Vabre

Les Rives du Lot | Grand-Vabre

Auberge du Peyral | La Vinzelle

Hôtel de la Terrasse | Vieillevie 

Iets verder, in Conques en St. Parthem vind je er nog een paar. Kortom, genoeg mogelijkheden.

 

In het hoogseizoen is het verstandig een paar dagen van te voren te reserveren.

bottom of page